A. KONTAKT PODACI PRODAVATELJA 

BRZA KAVA d.o.o. za trgovinu i usluge

ADRESA: Cesta Mira 22, Split, 21000, Republika Hrvatska

OIB: 22865363663

MB: 05329221

WEB: www.brzakava.hr

E-MAIL: brzakava@brzakava.hr

B. KUPNJA

Kupovina se vrši popunjavanjem elektrosnkog formulara odnosno dodavanjem željenog proizvoda u Košaricu. Ukoliko za plaćanje naručenih proizvoda želite koristiti kreditnu karticu, Vaša narudžba podliježe prethodnoj autorizaciji. Ukoliko su svi naručeni proizvodi dostupni karticu ćemo teretiti za ukupan iznos kupovine. Dostavu naplaćenih proizvoda vršimo u roku od 24 - 48h od primitka uplate.

Po naplati proizvoda primiti ćete automatsku obavijest o skorom prispijeću pošiljke. Svi kupci koji koriste ovu stranicu za kupnju proizvoda, kupnjom prihvaćaju i potvrđuju da su upoznati s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako im usluga bude potpuno ispunjena.

C. KUPAC

Kupac može biti fizička i pravna osoba. Fizička osoba treba biti starija od 18 godina, ukoliko su osobe mlađe od 18 godina mogu kupovati u našoj web trgovini pod nadzorom roditelja ili staratelja. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Kada je Kupac Pravna osoba, na njega se ne primjenjuje pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. Kod pravnih osoba se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini. Svaki Kupac prilikom narudžbe dužan je ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge.

D. NAPLATA

     

Naručene proizvode ili usluge Kupac može platiti kreditnom karticom, virmanski te gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke. Za naplatu putem Interneta možete se koristiti sljedećim karticama: MasterCard, Visa i Diners Club Card.

Jednokratno plaćanje

Jednokratno plaćanje možete izvršiti svim spomenutim kreditnim / detibnim karticama.

Obročno plaćanje

Obročno plaćanje moguće je vršiti isključivo Diners Club Card karticama uz obročnu kupnju do najviše 12 rata bez kamata i naknada, a ovisno o iznosu kupovine, kako slijedi:

Min. iznos kupnje Min. broj rata Max. broj rata
26.54 eur 1 2 
53.10 eur 1 3
106.18 eur 1 5
160,00 eur 1 7
200,00 eur 1 10
238,9 eur 1 12
Ukoliko je Vaša kartica odbijena?

3-D Secure je svjetski standard za provjeru autentičnosti kupaca u sustavu sigurnih internetskih transakcija. Globalni platni sustavi MasterCard i Visa razvili su vlastite programe sigurnosne kupovine na Internetu bazirane na 3-D Secure modelu, MasterCard SecureCode i Verified by Visa.

Prilikom internetske kupnje kupcu se u Internetskom pregledniku prikazuje prozor izdavatelja kartice i Kupca traži potvrdu autentičnosti ovisno o načinu na koji je sam izdavatelj implementirao 3-D Secure provjeru, npr. ili se traži jednokratna lozinka putem mobilnog tokena ili se traži statična lozinka koju zna samo Kupac. Na taj način Kupac je aktivno uključen u proces Internetske kupnje i potvrđuje da on zaista kupuje navedenom karticom. Ukoliko je unesena neispravna jednokratna lozinka, kartica će biti odbijena i transakcija će biti neuspješna.

Cijena proizvoda na našoj web trgovini izražene su u Hrvatskim kunama. Porez na odanu vrijednost je uključen u istaknutu cijenu proizvoda. BRZA KAVA d.o.o. zadržava pravo promjene cijena u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave. Posjetitelji / Kupci su dužni uočiti promjene te im se pravovremeno prilagoditi.

E. SIGURNOST KUPOVINE

BRZA KAVA d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacim Kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o Kupcima / Korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.

BRZA KAVA d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih odataka, redovito daje kupcima mogućnosti izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnosti odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. 

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke BRZA KAVA d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge našeg partnera T-Com-a i njohovog PayWay sustava koji osiguarava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.

F. DOSTAVA

Dostava se vrši u roku od 36 - 48h, otoci isključeni (rok isporuke 5 dana), od dana primitka uplate pomoću HP Express dostavne službe na Vašu adresu. Roba naručena od ponedjeljka do četvrtka prije 14 sati može biti dostavljena u veće gradove već sljedeći dan. Ako je roba naručena poslije 14 sati biti će dostavljena kroz sljedećih 48 sati ( isključujući vikend ). Roba koja je naručena četvrtkom poslije 14 sati te petkom biti će dostavljena ponedjeljkom ili utorkom kao i sve narudžbe tokom vikenda. Roba koja je naručena za vrijeme praznika i blagdana također će biti dostavljena kroz sljedećih 3 - 4 dana.

Cijena dostava ovisi o iznosu narudžbe i kilaži narudžbe sukladno niže navedenom cijeniku ( sve cijene ukljućuju PDV ):

  •  Za sve narudžbe do 10 Kg i ispod 40 eur - 4 eur

  •  Za sve narudžbe iznad 10 Kg i ispod 40 eur - 4 eur + 0,4 eur za svaki dodatni kilogram

  •  Za sve narudžbe do 10 kg i iznad 50 eur- besplatna dostava

  •  Za sve narudžbe 10 - 15 Kg i iznad 40 eur - 2 eur

  •  Za sve narudžbe od 15 - 20 Kg i iznad 40 eur - 4 eur

  •  Za sve narudžbe iznad 40 eur Kn, a koje teže više od 20 Kg, Kupac je dužan osigurati vlastiti prijevoz.

G. DOSTAVA PROIZVODA U DRUGE ZEMLJE

Dostava proizvoda u druge zemlje europske unije je moguća, uz nadoplatu dostave. Paketnu dostavu prema drugim zemljama vršimo dostavnom službom DPD Croatia d.o.o. uz obračun cijene sukladno dimenziji, kilaži i volumenu pošiljke. Dostava u druge zemlje moguća je uz avansno plaćanje proizvoda i troškova dostave.

H. SLANJE OBAVIJESTI O KUPOVINI PO PRIMITKU / ISPORUCI NARUČENIH PROIZVODA

Temeljem čl. 44 Zakona o zaštiti potrošača, BRZA KAVA d.o.o. obvezuje se da će po primitku narudžbe pisanim putem obavijestiti Kupca o dostupnosti proizvoda navodeći detalje o prodavatelju, naručenim proizvodima, načinu plaćanja, isporuci te načinu podnošenja prigovora potrošača. Nastavno na prethodnu obavijest, Kupca ćemo također pismeno obavijestiti u trenutku isporuke kupljenih proizvoda, navodeći sve detalje kao i kod slanja prethodne obavijesti.

I. UVJETI REKLAMACIJE

Molimo Vas da za vrijeme trajanja garantnog roka čuvate originalnu ambalažu proizvoda. Moguća oštečenja nastala prilikom prijevoza proizvoda u neoriginalnoj ambalaži idu na na račun i rizik pošiljatelja.

Napomena: Proizvodi su namijenjeni profesionalnoj upotrebi. BRZA KAVA d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za nestručnu primjenu kupljenih proizvoda. Reklamacije uvažavamo u roku od 8 dana uz predočenje računa.

Svi reklamirani proizvodi trebaju biti dostavljeni na adresu:

BRZA KAVA d.o.o., Ulica Bana Jelačića 6, 21204, Dugopolje.

Korisnik je obvezan reklamirane proizvode dostaviti u originalnoj ambalaži sa orifinalnim računom - otpremnicom. Ukoliko prilikom pregleda reklamirane robe matična kuća ne utvrdi štetu, reklamacije neće biti uvažene.

J. ZAMJENA PROIZVODA

Obratite pažnju na detalje i boje proizvoda koje želite naručiti te iskoristite mogućnost pisanja napomene prilikom izdavanja vaše Online narudžbe. Kod neoštećenog, uredno primljenog i originalno zapakiranog proizvoda koji biste željeli zamijeniti zbog neodgovarajuće boje, materijala i slično. Stranka je dužna pokriti sve troškove transporta, uz napomenu da Prodavatelj nije dužan izvršiti zamjenu proizvoda ukoliko je usluga u potpunsti ispunjena, sukladno narudžbi Kupca. Ukoliko je proizvod koji želite zamijeniti bez originalne ambalaže, raspakiran, potrgan ili na bilo koji način oštečem, na žalost Vam nećemo moći odobriti zamjenu.

K. AKCIJE I POPUSTI

Akcijska prodaja podrazumijeva prodaju određenih proizvoda po cijeni koja je nižoj od redovne cijene tog proizvoda. Akcije istaknute na našim web stranicama, ne vrijede u našim ostalim trgovinama i obratno, osim ako je drugačije navedeno.

L. PROMJENA UVJETA KORIŠTENJA

BRZA KAVA d.o.o. zadržava pravo promjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave. Posjetitelji/Potrošači/Kupci su dužni uočiti te promjene te im se pravovremeno prilagoditi.

M. OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. st. 3 Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/2014) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših proizvoda i/ili usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na jednu od dolje navedenu adresu:

BRZA KAVA d.o.o.

Cesta Mira 22, Split, 21000

Republika Hrvatska

E-mail: brzakava@brzakava.hr

Prigovore kupaca smatramo apsolutnim prioritetom stoga ćemo na iste nastojati odgovoriti u žurnom roku, a najkasnije 15 dana od dana zaprimanja prigovora dopisa na našu adresu. Prigovore čuvamo u elektronskom ili pismenom obliku najmanje godinu dana.

N. RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i niže navedeni primjer obrasca za jednostrani raskid Ugovora.

Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Povrat robe

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako, prije isteka naprijed navedenog roka, pošaljete robu na našu adresu: BRZA KAVA d.o.o, Cesta Mira 22Split, 21000, Republika Hrvatska.

(Molimo čuvajte dokaz da ste izvršli povrat na našu adresu sve dok povrat nije izvršen u cijelosti)

Troškovi povrata robe

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora u slijedećim slučajevima:

- Ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

- Ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

- Ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te nije moguće daljnje korištenje.

- Ako je predmet Ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena Potrošaču.

- Ako je predmet Ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena Potrošaču.

- Ako je predmet Ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe.

OBRAZAC JEDNOSTRANOG RASKIDA UGOVORA

POTROŠAČ:

 

Ime, prezime / Naziv: ____________________________________________________________________

Adresa / kućni broj:  _____________________________________________________________________

Poštanski broj / grad: ____________________________________________________________________

 

 

PRIMA TRGOVAC:

BRZA KAVA d.o.o.

Cesta Mira 22

Split, 21000

 

 

Datum: _______________________________________

 

Broj narudžbe: _________________________________

N. ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

BRZA KAVA d.o.o. vlasnik je idejnog i izvedbenog projekta ove stranice, kao i svih pripadajućih softverskih aplikacija. BRZA KAVA d.o.o. ovlašteni je korisnik tekstova autora te na iste polaže sva komercijalna i intelektualna prava. Sve fotografije, kao i svi tekstualni materijali vlasništvo su tvrtke BRZA KAVA d.o.o. te bez znanja i pismenog pristanka nije dozvoljeno kopiranje i/ili korištenje informacija istaknutih na ovim stranicama u druge komercijalne svrhe. Sva prava su pridržana. Korištenjem ove web stranice izričito se obvezujete da podatke i informacije, a posebice fotografije i tekstove, kao i bilo koje druge materijale u vlasništvu tvrtke BRZA KAVA d.o.o. nećete koristiti u zakonom zabranjene ili ovim uvjetima nedopuštene radnje ili svrhe. Svaka neovlaštena reprodukcija zakonski je kažnjiva te podliježe novčanim sankcijama po članku 162. stvaka 2. Zakona o Autorskom pravu.

O. SUDSKA NADLEŽNOST

Hrvatsko pravo je mjerodavno za tumačenje i primjenu pravnih pitanja vezanih u svezi uvjeta korištenja materijala objavljenih na web stranicama tvrtke BRZA KAVA d.o.o.

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja predmetnih materijala, nadležan je sud u Splitu.

BRZA KAVA d.o.o. za trgovinu i usluge

BRZA KAVA d.o.o.

Cesta Mira 22

Split, 21000

Republika Hrvatska

OIB: 22865363663

MB: 05329221

RBA d.d.

Magazinska 69, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

IBAN: HR8624840081135243927

Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu.

Temeljni kapital: 20.000,00 Kn i uplaćen je u cijelosti.

Članovi uprave: Florindo D`Angelo i Tomislav Jurišić